Aanhoudingen twee verdachten bij garagebedrijf

Succesvolle aanhouding twee verdachte personen.

Deventer (recent)

Omstreeks 23.13 uur ontvangt onze dienstdoende mobiele surveillant een camera-alarm op zijn beeldscherm in zijn auto. De camera staat bij een aangesloten garagebedrijf en is daar door ons geplaatst op initiatief van het garagebedrijf. Op de melding is duidelijk te zien dat er personen over het terrein sluipen. De mobiele surveillant gaat op de melding af, roept hulp in van zijn collega’s en informeert de politie. Tevens informeert hij zijn collega videosurveillant bij Stichting I-Watch in Zwolle.

Ter plaatse ziet de mobiele surveillant een verdachte auto staan en houdt afstand. Zijn collega is ondertussen ook gearriveerd en deze houdt de overkant van het terrein in de gaten. Op dat moment komen twee verdachte personen bij de auto. Bij het zien van de mobiele surveillant zetten zij het op een rennen. Samen met de inmiddels gearriveerde politie wordt de achtervolging ingezet.

De verdachten vluchten en zijn in eerste instantie spoorloos. Met behulp van een hondengeleider van de politie wordt één verdachte opgespoord, aangehouden en ingesloten. Onze dienstdoende videosurveillant heeft het hele voorval opgenomen en heeft de aanwezige mobiele surveillanten van Veneberg en de politie  gade geslagen en geadviseerd vanuit de toezichtruimte te Zwolle. Later is met behulp van de vastgelegde beelden bij Stichting I-Watch, de tweede verdachte door de politie aangehouden. Uit de beelden blijkt dat er twee verdachten zijn

Een perfect voorbeeld van een uitstekende samenwerking van cameratoezicht bij een object, collectieve beveiliging van Veneberg Security Team B.V., live cameratoezicht van de stichting IWatch en de politie.