Aanhouding in Zutphen door cameratoezicht

Eerste aanhouding in Zutphen door tussenkomst cameratoezicht.

Afgelopen nacht rond 02:30 uur signaleert een videosurveillant van het Veneberg Security Team, die op dat moment werkzaam is op de Toezichtruimte Noord- en Oost Nederland van Stichting I-Watch in Zwolle, een verdachte situatie op een bedrijventerrein in Zutphen. Twee fietsende personen gedragen zich in zijn optiek op vreemde wijze.

Op dat moment bewijst de kracht van deze beveiligingsmethodiek zich in optimale vorm.

Onze videosurveillant betrekt de dienstdoende regisseur (een politiefunctionaris), die samen met hem dienst heeft op de Toezichtruimte, bij zijn bevindingen. Er wordt besloten dat zowel de surveillanceauto van het Veneberg Security Team als de politie zal worden aangestuurd.

Bij controle ter plaatse signaleert de politie verdachte geluiden vanaf het terrein van een bedrijf. Het wordt al snel duidelijk dat het om meerdere personen gaat en er wordt verder opgeschaald.

De politie en de mobiele surveillant van het Veneberg Security Team blokkeren strategisch de mogelijke vluchtroutes.

Op het moment dat er meerdere politieagenten aanwezig zijn geven twee mannen zich over en komen tevoorschijn. De politie heeft beide personen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Hiermee is de eerste aanhouding in Zutphen door cameratoezicht een feit.

De politie en de mobiele surveillant van het Veneberg Security Team constateren dat beide heren een gat in het hekwerk hebben geknipt om zich toegang te verschaffen tot het terrein.

Al met al kunnen we tevreden terugkijken op een gezamenlijke actie “volgens het boekje”.